top of page

* Schrijfcafé

*Gedichten lezen

*Stiltewandelingen

*Anders kijken naar kunst

*Mystieke teksten

*Individuele begeleiding

*Afgestemde schrijfworkshops

* Voordragen/voorlezen

*dichtbundels 'Verstilde bespiegeling' en

'Rondom eb en vloed' 'Zee~Kracht' en 'Zeebries'

Schrijven is innerlijk op reis gaan

ieder moment

hoofd leegmaken

met open hart

je eigen wijsheid schrijven

ont-wikkeling

aandacht

maakt heel

wat was gebroken

raken en geraakt worden

verwondering 

Zie voor schrijfcafé's in

Nederland http://shodo.nl/schrijven/Schrijfcafes_Nederland

Verdiepend schrijven op Iona 

Pelgrim

Camino, de weg van vertrouwen

leeg ben ik geworden

en vol van alles

dankbaar

iedere voetstap

meer liefde voor mensen

die spiegel zijn

aandacht voor het kleine

ieder het zijne

delen en geven

ontvangen met dank

goede gedachten

die pijn verzachten

stevig als rots

vloeibaar als water

voelbaar bewogen

en steeds opnieuw

heeft Iets of Iemand zich

over mij gebogen.

Individuele begeleiding

Voor mensen die een levensvraag hebben en behoefte hebben aan iemand die luistert. Samen kunnen we (her)ontdekken hoe je oude patronen kunt loslaten en met andere ogen naar jezelf kijken zodat je -weer- bij je innerlijke kracht uitkomt. Je eigen antwoord geven op situaties en grenzen en prioriteiten stellen.

We maken gebruik van schrijven, aandacht- en creatieve oefeningen. Ook een wandeling aan zee behoort tot de mogelijkheden. Lopend kun je woorden geven aan je leven(sverhaal) en waar het stagneert. In een -kosteloos- intakegesprek kijken we wat het beste bij je past. Bel of mail gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Workshop

Voor een verjaardag of andere gelegenheid waarin iets samen wordt gevierd, is het mogelijk een afgestemde schrijfworkshop te volgen. Een ontdekkingstocht met ongekende mogelijkheden waarbij je elkaar kunt laten verrassen en verbazen.

Ik geef graag meer informatie over tarieven.

Lezen/voordragen

In de loop der jaren heb ik veel geschreven en op verschillende plekken voorgedragen. Dat doe ik met veel plezier: diepgang, ontroering en humor wisselen elkaar af. Lichtheid vanuit essentie. Bij een opening of een andere bijeenkomst bied ik dat graag aan, in overleg en afgestemd op de gelegenheid.

vierde dichtbundel: 'Zeebries'

gedichten over rimpelingen en veerkracht

Gedichten met diepgang en humor over kwetsbaarheid, ouder worden, afscheid, de kracht van stilte en liefde voor het leven. Tanja Harpe geeft in eenvoudige taal woorden aan levensthema's en levensfases met twijfel, ongemak, en toch gaan met toewijding en vertrouwen. Een -deels autobiografische- weergave van ervaringen en ontmoetingen. Van (om)kijken naar zien wat er toe doet. Na het succes van eerdere bundels is Zeebries haar vierde dichtbundel.


Schrijven was al vroeg haar passie en is en ontwikkelingsweg met inzicht en uitzicht. Tanja Harpe studeerde Engels, bedrijfsjournalistiek, werkte in het onderwijs en als journalist in de gezondheidszorg. Na de opleiding Toegepaste Integrale Psychologie, Biografie en Dromenopleiding, schreef zij diverse levensbroeken, organiseerde stiltewandelingen aan zee, gaf jarenlang mediatieve schrijfworkshops en sinds 2010 maandelijks een schrijfcafé in Middelburg waar zij woont. 


'Serieus, luchtig, diepgang, geestig, het staat er allemaal in.'


Prijs € 12,50 (88 pagina's)

te koop bij De Drukkerij Middelburg, 't Spui Vlissingen, De Koperen Tuin Goes, Boekhandel De Vries Zierikzee, The Readshop Domburg

www.schrijfjevrij.nl

derde dichtbundel: Zee~Kracht

gedichten over mijmeringen onderweg

Schrijvend onderweg, lopend langs de zee en tijdens langere wandeltochten naar Santiago en Iona schrijft zij in eenvoudige taal over terugkijken en vooruitzien. Mijmeringen -deels autobiografisch- over alles wat zich in het leven voordoet waardoor ze zich laat raken en inspireren. Ze is geboeid door de verschillende levensfasen en thema’s op de weg van de mens, de liefde voor de natuur en altijd de zee die in eb en vloed de beweging weerspiegelt van zin-gevend in vertrouwen gaan. Een weergave van ontmoetingen, gebeurtenissen en ervaringen in verwondering, van inzicht naar uitzicht op zoek naar wat ertoe doet. 

Regelmatig draagt ze haar gedichten voor.Prijs: € 12,50 (86 pag.) ISBN:9-789082-509151

te koop bij boekhandel De Drukkery, Middelburg


Het schilderij is van Toos van Holstein

Tweede dichtbundel 'Rondom eb en vloed'

gedichten over verwondering

Gedichten met diepgang en humor over trouw zijn aan jezelf, schoonheid, kwetsbaarheid, kleinkinderen, liefde voor het Leven. Verschillende levensthema’s en levensfasen als een pelgrimsreis op papier. Bezinning tussen vreugde en verdriet op zoek naar wat wezenlijk is. Na het succes van de eerste bundel ‘Verstilde bespiegeling’ is dit een-deels autobiografische- weergave van ontmoetingen in verwondering van luchtig tot intens, van ‘duizend maal vallen en weer opstaan’. De gedichten ontstaan vaak lopend langs de zee en onderweg naar Santiago.

ISBN: 978-90-819017-4-1

prijs: € 14,95 (96 pag.)

te koop bij boekhandel De Drukkery Middelburg

Dichtbundel 'Verstilde bespiegeling'

gedichten over levenskunst

Schrijven en dichten is woorden geven aan ervaringen en gevoelens. Onderweg met vallen en opstaan, met twijfel en pogingen waarin niets vanzelfsprekend is en toch: gaan met toewijding en vertrouwen. Gedichten over herinneringen, relaties, natuur, vooral over de zee die een helende werking heeft. De gedichten zijn niet altijd autobiografisch, maar het is zichtbaar wat raakt en ontroert. De bundel heeft 96 pagina's, is deels geïllustreerd door de auteur en kost € 14,95.

De bundel is verkrijgbaar bij De Drukkery in Middelburg. Ook te bestellen bij www.boekscout.nl ISBN 9789461760043

Een aantal hartverwarmende reacties is te lezen in het gastenboek

bottom of page