Klik hier om de titel te bewerken

Klik hier om de ondertitel te bewerken

* Schrijfcafé (laatste op 8-12-20)
*Gedichten lezen
*Anders kijken naar kunst
*Mystieke teksten
*Individuele begeleiding
*Afgestemde schrijfworkshops
* Voordragen/voorlezen
*dichtbundels 'Verstilde bespiegeling' en
 'Rondom eb en vloed' en 'Zee~Kracht'

Schrijven is innerlijk op reis gaan
 
ieder moment
hoofd leegmaken
met open hart
je eigen wijsheid schrijven
ont-wikkelingaandacht
maakt heel
wat was gebroken
raken en geraakt worden
verwondering 

Zie voor schrijfcafé's in Nederland http://shodo.nl/schrijven/Schrijfcafes_Nederland
Uitgesteld! mystieke teksten

Met een klein groepje (max.8 personen) wil ik bij voldoende deelnemers graag delen -en schrijven- n.a.v. mystieke teksten van mystici, o.a. Williges Jäger, Rumi, Hildegard von Bingen en Etty Hillesum. 
Mystiek betekent het verborgene dat groter is dan wij. Hiermee bezig zijn is voor mij een geschenk. We gaan onderzoeken wat de teksten over eenheid en verbondenheid voor ons kunnen betekenen.  

Uitgangspunt is dat je alle ochtenden aanwezig bent.
 
Kosten € 50,00* incl.koffie/thee
*een deel hiervan is donatie
 


Verdiepend schrijven op Iona 

 
Pelgrim
Camino, de weg van vertrouwen
leeg ben ik geworden
en vol van alles 
dankbaar
iedere voetstap
meer liefde voor mensen
die spiegel zijn
aandacht voor het kleine
ieder het zijne
delen en geven
ontvangen met dank

goede gedachten
die pijn verzachten
stevig als rots
vloeibaar als water
voelbaar bewogen

en steeds opnieuw
heeft Iets of Iemand zich
over mij gebogen.
 
 

Individuele begeleiding
Voor mensen die een levensvraag hebben en behoefte hebben aan iemand die luistert. Samen kunnen we (her)ontdekken hoe je oude patronen kunt loslaten en met andere ogen naar jezelf kijken zodat je -weer- bij je innerlijke kracht uitkomt. Je eigen antwoord geven op situaties en grenzen en prioriteiten stellen.
We maken gebruik van schrijven, aandacht- en creatieve oefeningen. Ook een wandeling aan zee behoort tot de mogelijkheden. Lopend kun je woorden geven aan je leven(sverhaal) en waar het stagneert. In een -kosteloos- intakegesprek kijken we wat het beste bij je past.  Bel of mail gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Workshop
Voor een verjaardag of andere gelegenheid waarin iets samen wordt gevierd, is het mogelijk een afgestemde schrijfworkshop te volgen. Een ontdekkingstocht met ongekende mogelijkheden waarbij je elkaar kunt laten verrassen en verbazen.
Ik geef graag meer informatie over tarieven.

Lezen/voordragen
In de loop der jaren heb ik veel geschreven en op verschillende plekken voorgedragen. Dat doe ik met veel plezier: diepgang, ontroering en humor wisselen elkaar af. Lichtheid vanuit essentie. Bij een opening of een andere bijeenkomst bied ik dat graag aan, in overleg en afgestemd op de gelegenheid.


 

derde dichtbundel: Zee~Kracht

 
Schrijvend onderweg, lopend langs de zee en tijdens langere wandeltochten naar Santiago en Iona. Na het succes van haar twee eerdere dichtbundels schrijft zij in eenvoudige taal over terugkijken en vooruitzien. Mijmeringen -deels autobiografisch- over alles wat zich in het leven voordoet waardoor ze zich laat raken en inspireren.
Ze is geboeid door de verschillende levensfasen en thema’s op de weg van de mens, de liefde voor de natuur en altijd de zee die in eb en vloed de beweging weerspiegelt van zin-gevend in vertrouwen gaan. Een weergave van ontmoetingen, gebeurtenissen en ervaringen in verwondering, van inzicht naar uitzicht op zoek naar wat ertoe doet. Regelmatig draagt ze haar gedichten voor.


Het schilderij is van Toos van Holstein

ISBN:9-789082-509151
prijs: € 12,50 (86 pag.)
te koop bij boekhandel De Drukkery, Middelburg
het Spui in Vlissingen,
de Koperen Tuin in Goes
en de Nieuwe Boekerij in Zeist

Tweede dichtbundel 'Rondom eb en vloed'Gedichten met diepgang en humor over trouw zijn aan jezelf, schoonheid, kwetsbaarheid, kleinkinderen, liefde voor het Leven. Verschillende levensthema’s en levensfasen als een pelgrimsreis op papier. Bezinning  tussen vreugde en verdriet op zoek naar wat wezenlijk is. Na het succes van de eerste bundel ‘Verstilde bespiegeling’ is dit een-deels autobiografische- weergave van ontmoetingen in verwondering van luchtig tot intens, van ‘duizend maal vallen en weer opstaan’. De gedichten ontstaan vaak
lopend langs de zee en onderweg naar Santiago.

ISBN: 978-90-819017-4-1
prijs:  € 14,95 (96 pag.)
te koop bij boekhandel De Drukkery 

Dichtbundel 'Verstilde bespiegeling'

Schrijven en dichten is woorden geven aan ervaringen en gevoelens. Onderweg met vallen en opstaan, met twijfel en pogingen waarin niets vanzelfsprekend is en toch: gaan met toewijding en vertrouwen. Gedichten over herinneringen, relaties, natuur, vooral over de zee die een helende werking heeft. De gedichten zijn niet altijd autobiografisch, maar het is zichtbaar wat raakt en ontroert. De bundel heeft 96 pagina's, is deels geïllustreerd door de auteur en kost € 14,95.

De bundel is verkrijgbaar bij De Drukkery in Middelburg. Ook te bestellen bij www.boekscout.nl  ISBN 9789461760043

Een aantal hartverwarmende reacties is te lezen in het gastenboek